Za vse ki bi kanili priti v sumoland

Ko opravite »vse« (glej prejsnji post) formalnosti stopite na sumljivo izjemno prazno letalisce (glede na nase predstave o naguzvano polni Japonski). No ja glede na to, da je letalisce 120 km iz Tokija ni cudnega, da ne pridejo vsakega iskat-mora le bit kasnen pomemben »san«. Potem, ko se po sto razlicnih navodilih le odlocis kako bos sel do mesta (Limousine bus –it is!) cca 20 EUR – 85min, spet porabjo malo armado ljudi date dajo na bus, s katerim se odplejes, res pa da vse klapa na minute. En ti proda karto, en vlece tvojo prtljago (al pa ona njega, ni blo jasno videt), en ostevilc tvojo prtljago, en ti pokaze na bus (?) pa se sofer, pr nas pa to nardi en sam, no ja pol pa mamo brezposelne.

No ja obstaja se vsaj ducat moznosti poleg cenenega taxija (borih 200 EUR – menda nisem sprobu) je vsaj ena se za premislit, JR (Japan Railways)* in sicer Rapid, ta stvar traja malce dlje ma ni hudga stane pa le cca 10 EUR.

Ko se dostavte na eno vecjih postaj v Tokyu (Shinjuku, Tokyo, Shibuya…), kakorkoli vam ze uspe, se morate le nekako dostavit do Takahatafudo postaje, ja, ja, sej jaz sem tud komi prebral, pa sem si reku ce ne sfolgam prebrat na postaji je to to 😉 ma sem pol ugotovu, da je z vsako ta drugo tko. Navsezadnje nekak se spravte do Shinjuku in tam potem na Keio line in na omenjeni Takahatafudo dol in vas bom tam nekje pocaku, ce se najavte. Nc se bat vsi vlaki na Keio line so OK sicer mate ene pet varjant, odvisno kolk zgasne; local, rapid, expres, semi neki expres, pa se nek cudn expres, pa lepo v vrste prosm ne k balkanci, sej veste »when in Rome do as romans do«.

Na kratko Narita-letalisce….X….X….Shinjuku….Takahatafudo najbl na izi je un limuzin bus (za info cist normaln avtobus, s takimi k smo se vozil v srednji soli na izlete, sam tko lepo se mu rece), k vas strese ven na Shinjuku, pol pa ubodete v labirintu Keio line, pa oci na pecle al pa prestejte postaje in v “stetje mode” pa smo!!!

 

 

*Tokyo ma en cuden zapleten sistem zeleznic, eno mrezo drzavnih JP, in pol saj se ene dve al pa vec privatnih mrez javnih vlakov, enmu se celo rece metro, ceprav vsi zgledajo isto in vozjo po rovih.

Advertisements

3 responses to “Za vse ki bi kanili priti v sumoland

  1. ko bom velik bom sumo!

  2. Martin san!! Genki?? Ni dvoma! 🙂
    Vidim, da bo Japonska zate ogromen izziv in prou vesela sem da je tko! Očitno, da si že izkusil prijaznost Japoncev (najprej je šok, potem ti nedvomno zleze pod kožo, ane?) in občutek, ko te vsi gledajo, kot da nisi iz tega planeta, je sicer čudno smešen…ampak to samo pomeni, da si jim všeč!
    DRŽI SE! Se blogamo! 🙂

  3. jp k gres mim usta odpret pa nehat govort, ti kr nerodn rata 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s