Nagobcniki, Cigareti in Mobiteli

Majo ravno tolk skupnega kot plavutke in smucke; bolj tezko oboje naenkrat uporabljas. No pa ni cist res, te stavri majo eno povezavo; uvidevnost/obzirnost al ne vem kaj bi bla najbols beseda za to. Ta zadevscina je na Japonskem zelo pomembna, mogoce se uvrsca takoj na drugo mesto, takoj za ljubkostjo – kawai!!!! Se vedno nic jasno? No pa gremo povrsti.

nagobcniki.jpg

Nagobcniki; neverjetno kolk jih nosi maske za zdravnike al za karkoli so te stvari in to zato (kukr mi vsi zatrjujejo, sam jaz jim cist ne verjamm) ker so bolni in ne bi radi se ostalih nalezli. Sam pomoje njih mal paranoja grab in se ne bi radi sami nalezli. Potem mamo pa se Matejino razlago, ki pravi da to Kitajci nosjo, ker jih zebe,sam to tle odpade ker ni tko mraz. Gospa Biba pa poleg unih dveh zgornjih stvari pravi da je pomladi toliko cvetnega prahu, da tud zato pride prav.

Cigareti; po cesti se ne sme kadit, pomoje ni ravno zakon, ker kdaj pa kdaj vidis kaksnega kljubovalnega mladenica odkorakat s cikom v roki mimo polcaja in se ne zgodi nic. Kje je obzirnost, ja na vsake tolk casa majo pol take kadilske otoke po mestu in je samo tam umazano – kako uvidevno. Poleg tega mate pa zraven se polno slikc, kako je visina vasega cigareta v roki ravna pravsnja, da prismodite kaksnega otroka v glavo. Da ne govorimo kako gre mravljam na jetra ta dim 😉 (o.p. glej post Zima 2008)

cigareti.jpg

In se Mobiteli; na vlaku se ne smes pogovarjat, da ne motis ostalih. No ja sej si predstvaljam, ce bi vsi govoril, in zagotovo bi, kaksen kaos bi bil to na unem nabitem vlaku. Poleg tega pa nihce nima telefona naglas, vsi majo sam vibro vklopleno. V tem cajtu, k sem tle, sem slisu telefon zvonit ene stirikrat in to dvakrat moj (preden sem ugotovu kako se da na potih) in enkrat Urskinga; cetrtic je blo pa na vlaku, k ej en cist neciviliziran tip celo dvignil telefon – PHEY!

Advertisements

3 responses to “Nagobcniki, Cigareti in Mobiteli

  1. Zihr je bil tud Balkanc tko k vidva:)

  2. Ta vikend sem na Dunaju videla eno Japonko z ‘nagobcnikom’, na katerem so bile celo rozice izvezene 🙂

  3. Pingback: Maskare « Salamala’s Weblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s