Predsodki 3: Vse je drago

Hja…. Khmm… No ja pri vsaki zadevscini, ki se na veliko govori naokoli mora bit nekaj resnice. Tko da tole ni nobena izjema, ampak sploh ni tako hudo. Velja nekaj, da ce prides sem za en teden in nimas pojma kako se obrnit in ti noben nic ne pove, verjetno res pride drago in vse napake fino placas; ampak sej je podobno tud povsod drugod. Ampak glavni stvari, ki sta dragi sta transport in stanovanja. Prvo predvsem ker je vse dalec in ne mores ravno hodit naokol, no ja se da, ce mas cel dan 🙂 ampak drugac moras pa kar na vlak. Vendar tuki route planerji izjemno pomagajo, ker ti izplunejo par variant s cenami vred tko da lahko zberes. Kar se pa stanovanj tice je pa tkole, ce hoces zivet blizu centra ti kasnih 700EUR za garsonjerco “Japanese style” ne uide 😦

Ampak je pa ce pa zelite za vikend v Korejo, Taiwan al pa Peking, pa last minute varianto s hotelom vred najdete ze od 10-20 tisoc yenov. S hrano je pa tko, seveda lahko placate mnogo za vsemogoce cudne zivali od kitov do… Ampak v trgovinah je pa cist sprejemljivo, razen sadja o tem se pa ze nekaj napisal.

monej1.jpgmonej2.jpg

V trgovinah imate ogromno pripravljene hrane od sushija, sendvicev do raznih tempur in omakc. Imajo fino navado, da kasno uro preden trgovino zaprejo, vse znizajo na pol cene, da zadeve prodajo in jih ni treba stran zmetat. Potem pa cena takega paketka sushija (za Marianota-tamago, unagi, ebi, shake, hotate, ika, maguro), z nalepko han gaku, ki pomeni 50% off, 1,5 EUR res ni huda rec 8)

Advertisements

6 responses to “Predsodki 3: Vse je drago

 1. Kako je kej s cenami kruha? A ga kupujes al je predrag in ga sam peces? A ga se znas tko dobrga nardit kot smo te naucil:) Upam, da si kvas, k si ga dobil za na pot ze porabil-pojma nimam kaksen ma rok trajanja:) Lp!

 2. Torej bom skoz cakala, da bodo cene na pol 😉
  cez dan pa dieta :))

 3. Ej, sej v barceloni je tut garsonjera med 700 in 900EUR na mesec. jebiga, to je cena ce zelis prestizne prestolnice… ceprav ti pa verjamem da je barcelonska garsonjera ziher vecja kot japonska haha. da ne omenjam da v torontu garsonjer skor nimajo, tam je vse vecje… za manjso ceno, tako kot bencin, elektrika, ipd. samo da se lahko razsipa z resourcei! kidam ja ne desno!!

 4. Barbi:
  kruh je proti pricakovanjem ful dobr, in ful pekarnic povsod. Nimam pa pecice, ce ne bi tko in tko jaz peku in ga prodaju 😉
  Tjasa:
  pocen ampak ne ravno zdravo 😀
  Rok:
  sej nas ni noben silu; al tebe je kdo hehehehe
  Tajska rula 😉

 5. Ne vem iz kje tale moja fama ljubitelja hrane. Errr, kdaj pa zaprejo trgovine?
  A lahko kupis vec lonckov? a Drzijo 36 ur letenja?

  M.

 6. mariano
  lahko posljem
  pa probamo 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s