Hrana 1: Burek

Mal o hrani. Na Japonskem je hrana super, vse sveze, razn ksnih rib k jih kej pozabjo in se posusijo al pa nato, fermentirana soja… No drugace pa je vsega, za vse okuse in nasploh okusno. Zacnem pri preprostih receh. Tukaj majo v konbinijih ene cmoke/knedle al ne vem kaj bi to blo. So na moc podobni kitajskim baodzejem al pa avstrijskim germ-knedlom. Notri majo lahko razlicne zadeve al slane: meso, piza, curry, al pa sladke: anko (sladek fizol), imo (sladek krompir). Nikuman, picaman, kareman oz karjenotrman -まん. Tko neki za na hitro pozobat. Sicer to res ni neka huda kulinaricna specialiteta, ni pa slabo 🙂

nikma1.jpgnikma2.jpg

Zakaj tak naslov? K jer zadeva zelo podobna bureku, kako? 1 Je fino ja za zjutraj po dolgi noci, al pa vmes, konbiniji so tko in tko cele noci odprte. 2 Ni iz Japonske, pa ga vsi tuki malcajo. 3 Pa naj okus je pica. Tri precej podobne zadeve bureku 😉

Advertisements

3 responses to “Hrana 1: Burek

  1. To so dumplingsi …

  2. knedl? cmok?

  3. Ja, čisto navadni knedli iz moke, jajca in vode (seveda obstajajo potem še razne različice), nafilani z nadevom in kuhani ponavadi v sopari. Kitajci jih tudi cvrejo, delajo pa se tudi v sladki verziji . Sama jih naravnost obožujem, ampak zelo malokdaj skuham.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s