Hrana3: Okonomiyaki お好み焼き

Zabavna zadevscina, zame. Drugi so nervozni in nejevoljni. Zakaj? Chotto matte. Okonomiyaki, poimenujejo tudi kot japonska palacinka al pa japonska pica, slabo, zelo slabo. Namrec s tem prevodom/priblizkom delajo skodo palacinkam, picam in okonomiyakiju. Mogoce stvar po obliki malenkost spominja na katero od nastetih stvari, ampak po sestavinah in okusu … niti malo.

Finta cele zadeve je, da ti prinesejo sestavine surove, ki jih potem na svoji mizi, ki je pravzaprav ena velika vroca plosca speces. Sestavine so od vse sorte zelenjav, mesa, jajc,rezancev…. ki jih dobro premesas in nato streses na segreto plosco, poskusas naredit okroglo stvar in speces. Po koncu vse skupaj premazes z istoimensko omako, majonezo, potreses z norijem in na posusenim na tanko narezanim “katsuo” (neka riba), nimam pojma kaj bi to blo po slovensko. Glede na to da je ful enga dela, se nekateri ljudje zmrdujejo, da placajo vecerjo, potem si jo morajo pa se sami skuhat 😉

Advertisements

7 responses to “Hrana3: Okonomiyaki お好み焼き

 1. Torej sam si zadeve skuhaš in zato še plačaš. Mi temu v SLO po domače rečemo nateg. 🙂

 2. Pozdravljen Martin,
  sem slisal da si tudi smucal s slovensko druscino. Bos dal kaj slik na svoj blog, al je ta stvar ze “pase”, ker se je vmes zgodilo ze toliko novih dogodivscin.

 3. Kaj pa k gres u stacuno pa si nabavs futr? A to je tud nateg? Sej pol si ga mors tud se prpravt pa skuhat. V tej restavraciji pač plačaš infrastrukturo, pa pomivanje zelenjave in seckanje na super mini delčke in lično pripravo vseh sestavin. Konc koncou si pol lahk zadevo nardiš totalno po svojem okusu in ti ni treba frcat določenih pizdarij vn iz pripravljenga obeda. In ko si fertih ti ni treba posode zložit v pomivalca al pa pomit. Ja tud to plačaš.

  Men se zdi tole super ideja in bi jo z veseljem koristu sm pa ke, če bi bla kje v bližini.

 4. Zgleda cel žur..

  Ampak v Slo bi verjetno primerjal svojo nepico/nepalačinko s sosedovo in se hudovali, zakaj se njej/njemu boljš peče;))

 5. @Jaka: Jaka u štacun se prodajajo surovine in za njih je samoumevno, da si jih skuhamo sami, razen seveda že pripravljene hrane. V restavraciji pa naj bi kao drugi kuhal za nas in seveda greš tja, ko se ti doma ne da opravljati sledečega: sekljat, prat in lično pripravljat vseh sestavin, da o pomivanju sploh ne govorimo. In v finih restavracijah se sestavin ne frca po mizi, ampak težiš natakarju, da če si že plaču, da hočeš vsaj enkrat spodobno pojest. Še vedno menim, da je zadeva nateg.

 6. Kar se tiče restavracij z okonomiyakijem že v naprej veš da si boš vse skupaj sam pripravil in torej ne vidim v čem je problem. Prednost vsega je da mi ni potrebno it v štacuno nabavit surovine, dozirat, speč in pol še vse spucat, pa najbolj važno je druženje ob hrani. Drugače če vprašaš ti oni spečejo pred tabo. Mi smo naročili monjayaki, ki je rahlo težje pripravit in nam so kar oni pripravili. V tujini je precej takih restavracij in je tam ponavadi precej gostov.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s