Tokyo 0: Navodila Za Uporabo

Zdej sem pa neki casa ze tukaj in mi je mogoce jasno (15%) kako stvar deluje. In vsakega, ki mal zanima kako to dela, oz ce kdaj zeli prit sem ni slabo tega prebrat; za ostale pa pac blablabla … dolgcas 😉

Namesto kasnih starih trgov oz starega dela mesta, kot jih imamo v Evropi, ki jih imamo zato da se srecamo in se pac tm okoli dogaja vse omembe vrednega, podobno kot shopping mall-i v Ameriki. Ceprav se Evropa, meni ne povseci, precej priblizuje Ameriki v tem pomenu – BTC, … Za podobno zadevo imajo v Tokyu zelezniske postaje. Ja vem da si je tezko predstavljat da bi se pri nas s kom zmenil na postaji za kavo. Ampak te postaje tle so mal drugacne 😉 Ta vecje so Shinjuku, Shibuya, Ikebukuro, Ueno, Tokyo, Shinagawa, Nippori, Akihabara… In okol teh postaj se dogaja vse sorte, cim se pa sprehodis malo strani, cist mir… V glavnem ta velike postaje zgledajo kot eni ogromni shopping centri in rabis zemljevid, ce se hoces znajt notr. Poleg shopingiranja imate se en ziljon restavracij za zbrat, pa eno tono Starbucksov in podobnih zadev.

Na slikcah mate zmesnjavo od vlakov, to je samo ena firma, potem je pa se en kup ostalih firm s podobno nacickanimi zamljevidi linij 😮 Na ta drugi je pa zemljevid Shinjukuja, ampak to je samo dostop do postaj, nad tem je pa se ene 8 stukov trgovin, restavracij….

Advertisements

One response to “Tokyo 0: Navodila Za Uporabo

  1. A ni smesno, kako stvari laufajo v Tokiu, tukaj pa so se zdaj zaceli menit o novi zelezniski postaji, takozvani Emoniki. In glede na to, kako se zram spravlajo, se dolgo ne bo kaj pametnega. V Tokiu pa vlaki po luftu, pod zemljo, vsepovsod. Slovenske zeleznice nebi bile sposobne odpeljat dveh minut japonskega dela pomoje…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s