Dopust “ala Japonc” 1

Ce zelis potovat po Japonski, te zaradi cen transporta zadeva kar drago stane (ce letis oz frcis po tleh = shinkansen; drugace pa se furas celo vecnost). Torej kamorkoli ven gres prisparas 😉 In od nkdaj sem si zelel videt Angkor wat (naslednjic) v Kambodzi, ampak so bile karte precej drazje kot do Bangkoka. Torej fin izgovor, da sem sel pogledat par prijateljev, na kasno fino masazo in se malo v shoping hihi 8) Zal Pa vse skupaj ni trajalao dolgo en teden, tko kot to pocnejo Japonci 😉 Bangkok je ena smesna zadeva, pravijo da ma okol 13 miljonov dus in vse turiste ne vem s kaksnih trikom prepricajo, da se jih velika vecina drenja naokoli ulice Khao san. To zgleda kot en krizanec med trznico, restavracijo in nocnim klubom, ce se to da predstavljat.

Ta odstavek je za vse ki jih zanima kako z je z vizami. Potrebujemo jih za Tajsko in Kambodzo; tajsko vizo lahko dobite na letaliscu in je se najceneje 1000 Bahtov(seveda s sliko in povratno karto). Vizo za Kambodzo tudi lahko dobite na meji in vas stane 20USD, ampak ce to delate preko agencije dodajte se enkrat toliko 😉 Tako da se vam najbolje splaca to uredit kar v Bangkoku, ce imate cas- 1 dan potraja.

No nazaj k popotovanju … Po enodnevnem obletavanju templjev in trdo zasluzeni masazi podplatov, gas proti Angkor watu. Na Tajskem tezko kej naredis cisto sam (mras bit grozno trmast), ker imajo agencije za vsako stvar narejeno kasno ponudbo in se gres pac malo turista in se pustis naokol vozit. Ampak povejo precej kar ni res in zamolcijo tudi precej. Recimo kupis karto za Siem Raep, mesto blizu znamenitih templjev v Kambodzi. Naj bi tja prisel ob sestih zvecer brez postankov… ampak ze ko prides na mejo se ustavis v restavraciji od soferjevega bratranca, kjer “moras” jest kosilo in sin pobere pasose ljudem, ki nimajo vize in zakasira zgoraj omenjeno provizijo 8) in odbrzi po “nalepke” za v pasporte. Potem se nekak zbases cez mejo in cakas nekaj. Pride nek minibus ki te zapelje 500m do ene delavnice, ki ji recejo postaja in … cakas … Potem pride nek drug bus, zmedene in presenecene backpackerje pokajo na bus, potem zberejo tri k morajo dol in spet delajo mal rosade, tko da kdorkoli se ni bil totalno zmeden, je zdej. In gremo!!! 30 na uro 😦 Sledi postanek Pri mehaniku, kjer malo sraufamo kolo … Vmes se ustavimo se pri ta drugem bratrancu, Ki nam za malo odskodnino postreze z vecerjo 😛 In koncno pridem na cilj ob 23ih samo 6 ur zamude nic hudega. Seveda te pripeljejo pred nek guesthouse – verjetno v lasti tretjega bratranca. In poskusajo vse prepricat, da je vse ostalo zasedeno in da moras ostat tam. Ampak eni smo trmasti in zviz v en drug hostel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s