Hrana 4: Sukiyaki

To je ena varianta, kjer si sam skuhas vecerjo. Japonci to zelo radi pocnejo in meni je prav vsec, tko druzabno, pa se vec razlicnih stvari lahko poskusis in pojes toliko kot zelis; eni vec druge manj 😉

Zgleda pa priblizno takole, da ti na pladnjih prinesejo zelenjavo: cebulo, lotosove korenine, par razlicnih gob, nekaj zelenih stvari, pa se kaksno stvar, ki jo je mal tezje identificirat. Potem pa se en podoben kos posode na tanko narezanega mesa. Na sredo mize postavis en litozelezen lonec in notri nalijes neko tekocino/juho z okusom po sojini omaki in zacnes metat notri vse zadevscine. Najprej ta trde pol vedno mehkejse in ko se odlocis da je skuhan pac polovis ven kar ti pase 😉

Potem pa se en trik, ce pogledate na slikce je zraven zelenjava ena kosarca z jajci…. No vsak si vzame eno jajce, si ga razbijes v salcko in zmesas, ja surov je. In ko zelen kos hrane polovis iz posode ga namocis v jajce in njamps. Je ap poleg okusa to fino tud zato ker ti hrano, ki si jo ravnikar zapecal v vrelem loncu malo pohladi 8)

Priblizno tko kot da bi sel taborit in bi si neki v kotlu na taborniskem ognju skuhal 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s