Gadgets 14: Susilnik za roke

Meni gredo une zadevscine, ki visijo po WCjih namesto papirja, precej na zivce. Te masince naj bi ti posusile roke, samo preden si tam res posusis roke, ti zraste brada, al pa si roke skuris, al pa se kaksna tretja nevsecna varianta. Torej mi je bolj vsec papir, kot ste lahko ugotovil. Vendar pa tukaj visijo po stenah majckeno drugacne zadeve. Prvic ze to,da roke vtaknes noter in jih ne molis pod masinco. Ko roke vtaknes noter, se zadeva zbudi in zacen divje pihat, zrak niti ni ne vem kako vroc in sploh je finta v moci pihanja. Piha tko mocno, da se ti kar v kozi poznajo “luknje” od sob 😉 Podobno kot v avtopralnici 8), kjer se na koncu tak ta velik fen pripelje in odpihne vso vodo z avta. Ta varianta stokrat bolje in hitreje posusi roke kot nasi “pihalci”.

In notri v drobovju masince sveti se ena UV lucka da pobije se une “bacile”, ki so usli milu in drgnjenju. Torej pravzaprav se ena od unih za v poglavje reciklaze, ker si s temi zadevami clo jaz susim roke in ne trosim papirja in gozdov 🙂

Advertisements

4 responses to “Gadgets 14: Susilnik za roke

  1. Ja, fora je v tem, da je treba uporabiti SUH zrak, ne pa topel in vlažen iz toaletne reciklaže.

    Pravzaprav bi bila domača naloga taka: koliko naj znaša temperatura zraka, ki priteka z linearno hitrostjo 10 m/s in ima relativno vlažnost 10%, da bo “subjekt” na mokri koži občutil natanko 37 stopinj Celzija, da se torej koža ne bo niti ohlajala ne segrevala.

    NO in še ena fora: Zadošča da zrak s kompresorjem adiabatno stisneš, ga ohladiš tak zrak itak “vodo spusti”, potem ga moraš pa še segreti, ker se bo pri razpenjaju na šobah adiabatno ohladil …etc… Skratka: biti je treba Japonec, da se ti da vse te reči spodobno naravnati.

  2. Hehe…ravno to je mene fasciniral u Dublinu 🙂

  3. Robert, tole Japaneri obvladajo z “brute foce” pristopom. Pihaj tako mocno, da mehansko odstranis kapljice. Pomoje je kar zlo vseeno ce je zrak suh, moker, topel, hladen.
    In stvar dela, preverjeno. V dveh, treh sekundah mas suhe roke. Zadevam se pretezno rece recimo “AirTowel” ali “JetTowel” pihajo pa res izjemno mocno.

  4. Pa se neki, kar je blo men blazn vsec. Masina je tko narjena, da tist kar odtece ne pade na tla temvec se ujame v samo masino. Ne tko kt pr ns k so pol vsa tla mokra k d bi padu dez…Se mi zdi, da probajo japanci res mislt na vse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s