Mega Skrzati

Sicer sem ugotovil, da sploh ne vem kako veliki so “nasi” skrzati na morju, amapak te tukaj se ze celo poletjo derejo na vse grlo, no ja ne ravno na vse grlo ampak na ves trebuh. Zato sem jih kar proglasil za mega 😉 Imajo neka zadevscine, ki pri premikanju trebuha, z misicami to pocnejo (glede na to kok so glasni morajo met hude sixpacke 8) ), proizvajajo take klike, ki jih poznamo. Mal drugac kot cricki in podobne zvalce, ki noge al pa kej drugega drzgnejo in crickajo 😉  Ze celo poletje se te stvari zelooooooo glasno oglasajo od vsepovsod in te prav lepo spominjajo na morje 🙂  Samo da so res glasni.

So pa tko mal nerodni letalci in ko teces, te kasn skoraj na tla sklati, ce te zadane, ker to so zivali kar postene teze, no za zuzelke. Veliko jih najdes po tleh, ker se kam zaletijo, padejo na tla in se ne morejo obrnit. Je pa nekaj zakaj sploh pisem o tem, namrec cim pokazes japoncem na drevo, od koder buci nihovo kleketanje, ti takoj hitijo povedat kok so bogi, ker zivijo pod zemljo ful let in potem so zunaj kot odrasli le kaksen teden. In ce kasnega najdejo vsem pomagajo nazaj na drevesa 😉 Sem pol malo preveril, vecina jih zivi kot licinka 2 do 5 let, nekateri pa tud do 13 oz 17 let!!!! In to je cist v stilu japoncev GANBATTE!!!

Advertisements

2 responses to “Mega Skrzati

 1. Moje mnenje o njih je sledeče (kakor tudi o vseh žužkih tega sveta):
  1. tudi, če bi ostali pod zemljo ne bi bilo tolk bad
  2. ker pa že morajo prit na plano (strašno) pa se jih polotimo/jih speštamo, tako kot vse žužke tega sveta, z enciklopedijo britannico (da ti vidiš mojo steno u fletu, pravi dead corps vivarij)

  Bljak in ne jih obračat ko se zvrnejo na hrbet.

  Upam, da tvojega bloga ne prebira kakšen žužekgreenpisovec, ker se mi slaba piše po teh besedah. 🙂

 2. Nasi so veliki kot kobilice.

  Lenka se cisto strinjam, ampak a ves, da naj bi po nekaterih teorijah svet na ramenih zuzelk zivel. Mislim, da tu najvec racunamo na cebelce, ki tako pridno osemenjujejo in potem lahko jabucka in hruske ter ostalo sadje jemo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s