Gadgets 16: Drip on Coffee

Hja kava na Japonskem ne zanje ravno navdusenja, med ljubitelji prave kave. Take, ki ima okus, ne s pol litra mleka in sestnajst zlic sladkorja notr, ker pol je tko in tko vseeno kaksna je kava. V glavnem mate neke Starbucks ali podobne kofetarije po mestu ki delajo, celo kaksne vsecne napitke, samo to ni kava 😉 Svetla izjema je nekaj Segafredo kavarnic, kjer dobis pravo kavo. No pa dost klobasanja. Doma Japoci v glavnem pijejo kavo, da v en filter nabasejo mal kave in pol prelijejo s toplo vodo. Okus? hja nije bas 8) ampak neki je. Pomembno je da lahko kupis take ze narjene filtrcke polnjene s kavo, za kampirat, v sluzbo… in se pocutis kot doma 😉

Zadevscina ma tud take ful umetelene origami zavhihke, eni sluzijo da lepo stvar stoji na salci in drugi, da drzijo filter razprt in nimas tezav pri natakanju. U redu so naredil to imitacijo domacnosti, sam ni mi jasno zakaj preprosto ne cofnejo kave v take filter vrecke kot mamo caj?

Advertisements

8 responses to “Gadgets 16: Drip on Coffee

 1. Že več kot 15 let je, odkar sem prešel na NesCafé. In sicer kar Classic kräftig, druge okuse le v redkih situacijah. In tako trenutno, instantno kavo dobiš praktično povsod, ali ne?

  Aja, še to. Druge znamke me niso prepričale…

  Nu, če Vid to bere to mojo blasfemijo med “kofetom”, upam da ne bo v svojem fundamentalističnem besu razbil skodelice ali monitorja ali obraza svojih bližnjih. Hehe.

 2. Robert, NesCafe ni kava ampak cedevita s kavnim okusom. 😀

  Šala tale izum je poleg štumofv, ki mi sedaj grejejo tačke, fanatastična zadeva. Če bi bila kava zapakirana u vrečkah, ptem poleg ne bi bilo doooh. 🙂

 3. Potem poleg ne bi bilo origamija sem hotela reči. 🙂

 4. Lenka, ne boj se in ne sovraži. Cedevito naredijo tako, da zmešajo kemikalije iz več škatlic v eno. Vse instantne kave so narejene z ekstrakcijo iz zrn pražene prave kave, nakar posušijo ekstrakt. Velika razlika.

  Mimogrede, piješ kavo z mlekom ali brez. Jaz namreč z mlekom in potem se neka usodna razlika z “in situ” ekstraktom močno zmanjša.

 5. @Robert prvi odstavek: Cedevito tut naredijo tako, da na soncu najprej posušijo pomaranče potem pa jih v poseben prahomultipraktiku zmeljejo u prah (pred tem jim odstranijo še lupino kakopak). 😀

 6. @Lenka
  Imava disput? Reci Šalimali naj ti da moj email, pa bova v nulo razčistila.

 7. huh…tole ja pa že en ornk disput o okusih kave…no da dam še js svoj zenf zraven…prava kava, če jo piješ zaradi kofeina in okusa itd…je le prava turška kava…ostalo je samo bedni ponaredek…drugače lahko zliješ vase tudi kemijo v obliki redbulla in je učinek podoben…no čeprav js sem v tem primeru znanstveni fenomen, ker sem do sedaj še vedno zaspala po kavi kot top…kava nekako nima pravega učinka name. 😀 prej kontra.

 8. Ne zdej tlele vi men o kavi, ane Robert? 😉
  Če se gremo kavo in okus grejo nekako takole:
  mikro eksplozije okusov nudijo samo espressoti iz SVEZE mlete kave, po moznosti prazene pred ene 3-5 dnevi. Tu zraven ne pride glede intenzivnosti okusa nic. (tole levo je pika 😉
  Zelo dobra, akoravno bolj vodena alternativa je t.i. “vacuumpot”, ki daje zelo prefinjen okus nians, ki se pri espressu skrijejo.
  Ostalo nima bliznje zveze z okusi “prave” kave, niti turska ne, ki je ponavadi slaba brazilska vrsta Minas – (rio).
  V LJ je s kavo bolj tako tako. Dobiti “ljubljansko juhico” (kahla zvarka se najbolj podobnega beli kavi – a-la Petit Caffe) ni problem, morda le za zelodec potem, dober espresso morda morda v Cafetino na starem trgu. Ce se jim vzegna. Sicer pa pejte v Trst. Tam je skoraj kjerkoli super. Presenecenje je bila zadnjic caffe Triestina…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s