Oktoberfest

Par let nazaj smo zmagoslavno obiskali Oktoberfest, the one 😉 Res da nam je splet okoliscin poznega vstajanja, jote in Mojca pokrajculja-like stanovanja preprecil vstop v kaksen sotor, je bil to moj prvi Oktober fest, in sem se imel super. Seveda sem se odlocil, da bo treba zadevo ponovit, ce bi se dalo z enakim team-om 8). TO se najbolj spominja na maskarado, samo da si ne mores izbrat kostuma: fantje lederhose in punce dirndli pa smo 🙂 Nisem si mislil, da bo naslednji v Tokyu hihihi. Najprej moras seveda dobit zapestnico, ki pomeni, da mas 20+ in lahko pijes napitke ojacane z EtOH. In seveda to vzamejo zares, moras pokazat osebno/alien card tudi gospodje s sivimi lasmi?!?!?! (na slikci se lepo vidi pri gospe, ki degustira pivo)

Potem si lahko privoscis pivo. Pa poleg japonske hrane tudi preste, klobase, sauerkraut, ki pa je bil bolj sladek kot kej drugega 😉 Na odru skacejo eni starejsi fantje z mustacami, dve Heidi, pa dve Japonki preobleceni v Heidi. Najbolj se vidi razlika pri vsebini “dirndlov” 😉 Potem pa se vsake tolko casa prihrumi na oder gospa, ki malce zajodla. Po mizah lezi nemsko/katakana spisana zdravljica, ki jo potem druzno vsi skupaj prepevajo, preden si pozenejo pivce po grlu. Vse skupaj je malce komicno, ampak vsekakor za pogledat.

Advertisements

3 responses to “Oktoberfest

 1. Svašta 🙂

  To je podoben Irish pubu na dominikani… sam una slika s klobasami pa perčkom bi lahk bla pa tud iz tapravga posneta 🙂

 2. Ah Wiesn … l

  Te bom u eso sunla Mojcapkrajculja stanovanje :))))

  Sam še zdaj mi ni jasno, kako je u 28 kvadraten flet u Minknu šlo 10 ljudi + moj bogi pes, ki je lizal joto iz krožnikov.

  Šala tvoja izjava o Oktoberfestu pa je itak svetovna in jo večkrat citiram tudi u Minknu in sicer, da je to maškarada, kjer si ne morš zbrat kostuma. Za pusrat. Mel smo se pa res svetsko, kljub temu, da niti nosa v šotor nismo pomolili.

  S Tančule sva se zadnjič pogovarjali, da se še zdaj ne ve, kdo je napluval tiste krvave hrakle u lijak ponoči. Na sumu sta Jan in ti?

 3. Pozabil si omenit, da to nebi bil japonski oktoberfest, če še klobas nebi jeli s palčkami…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s