Cosmopolitan

 • 4.0 cl. (2⅔ measures) Vodka Citron
 • 1.5 cl. (1 measure) Cointreau
 • 1.5 cl. (1 measure) Fresh Lime juice
 • 3.0 cl. (2 measures)Cranberry juice

Ampak naceloma ne mislim na tega. Kaksni, predvsem kaksne se spomnite tega iz  Sex and the city, kjer ga Carrie skoz pije. Se vedno nic jasno, no ja NYC zna bit eno najbolj kozmopolitanskih mest, poleg Londona, pa se nekaj podobnih je. In sem zadnjic dobil en clanek za prebrat, ki to fino opise. Sicer res ni vse res, ker ni vse tako crno/belo, ampak predvsem zanimivi so komentarji spodaj. Od ljudi, ki verjetno niso bili dlje od Villacha. Ampak kje tuki potem pride notr Tokyo? Kozmopolitansko al ne? Hja… Glede na to miljone ljudi zivecih tukaj, se teh “nekaj” tujcev niti ne pozna 😉 pa ceprav jih je mogoce za kaksno Ljubljano. Poleg tega pa se hitro asimilirajo, ker nimas prav veliko moznosti uporabljat anglescine al pa kej drugega. Vecina jih je tako in tako Kitajcev in Korejcev. Tako da tistih tujcev, ki bi strleli iz guzve res ni veliko. Torej multinacionalnost, ki je potrebna za naslov je malce sibka. Je pa tu druga plat, Japonce izjemno zanima vse kar je tujega in tako je vse polno festivalov na neke nacionalne teme indijski, nepalski, tajski… in potem se Japonci vsi napravijo v Indijce in … Potem vidis Japonske Rockabilyje, pa punkerje, pa trebusne plesalke,…

In vceri sem pogruntal, ko nas je nekaj slovencev sedelo v egipcanski restavraciji, pa smo si pogledal en “japonski” belly dance. V tem je finta tuki Japonci delajo cosmopolitan atmosfero. Tko da v vsem japonskem naokoli tebe, je se vedno nek tak “international feeling”. Mogoce moras znat malo prebrat med vrtsicami, 日本語, ひらがな in カタカナ pa vidis se vse ostalo poleg Japonske.

Advertisements

4 responses to “Cosmopolitan

 1. Po prebranem sodeč je Tokyo tok kozmopolitanski k London. Konc koncou je filing važn ne tok ljudje.

  Mimgrede. Zadnja slika je huda!

 2. noro, zadnja slika :)) pa bollywood se je očitno tudi preselil na japonsko…:)

  ja očitno je treba res prit k tebi v tokyo na obisk… 😀

 3. K si enkrat tm, ti ni nc vec cudn…je vse navadn:)

 4. Jejhata, tale zadnja je res mega. Tega istega tipa smo vidli, ko smo lazli po Harajukuju naokol in so teli tipi besneli naokoli na japonski rockabilly. S flaso Jack Danielsa v roki. Ampak takrat je mel ta tip en tak velik namizni spegl v roki in si je ogledoval svoj lep tupe. Norci do konca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s