Drevo + Jesen = 紅葉 (rdec list)

Ja cist logicno. Saj nam ampak Japonci vsako tako zadevo na polno obelezijo z vsem praznovanjem in velikm pompom, sej se se spomnite cesenj 😉 Namrec kar se zgodi v naravi pol je to treba it gledat al pa praznovat al pa …. Verjetno ker si v svojih stanovanjih ravno ne morejo privoscit kaksnih hudih “natur scen” potem prav pridejo take zadeve. Kouyou (unidve pismenki zgoraj) je na kratko jesen ko listi rumenijo, rjavijo in rdecijo preden cofnejo z dreves. Je res da so barve tukja fenomenalne in da rdeca res kar sije. Po gozdovih je polno nekih minilistnih javorjev, ki so res lepih barv. Predvsem pa pride do izraza ker je v gozdovih se polno nekih zimzelenih dreves in potem kontrast se doda svoje.

Seveda ne pozabit, da smo na Japonskem, kar pomeni da obstaja cel kup enih organiziranih tur ki vas popeljejo gledat “najboljsi” kouyou. Po hribih kjer je se posebej fino ker je cist zrak, se potika naokoli vec fotografov kot pohodnikov 😉 Ce bi moral zbirat kaj bi prisel gledat na Japonsko, zmaga rdec list pred cesnjami, moje skromno osebno mnenje 8)

Advertisements

3 responses to “Drevo + Jesen = 紅葉 (rdec list)

  1. cvetje v jeseni…mogoče bojo pa kmalu pogruntal še češnje ki cvetijo jeseni 😀

    lepe fotke! 🙂

  2. Cvetje v jeseni je sinonim za (pre)pozno vzkipelo ljubezen. Jeseni vznikne apoptoza, eliksir starosti, programiranega strateškega in častnega umika vase, v samoto zime.

  3. Pingback: 秋 2008: Cigareti, mravlje, piksne in cmoki = jesen « Salamala’s Weblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s