Hrana 8: Mochi

To se prvaja kot “rice cake” ma ne bi vedu. OK rice v redu, je iz riza. Potem pa ce je res cake? Ja mal deljena mnenja bi bla pomoje. Naceloma so to ene kuglce iz riza. In sicer dajo riz v en tak moznar in pol udrihajo po njem dokler ga cist ne zdrobijo in postane taka pasta. to zadevscino potem oblikujejo v razneoblike, ponavadi kroglice, majhne in mal vecje. Je take hecne teksture, sicer mehe ampak cvrst, tko da ga lahko stisnes ampak pregrigniga ga pa ne mores samo z ustnicami. Tko mal v stilu plastelina 🙂

mochi1No in ko enkrat majo te zadeve, potem na mochije al pa v njih zapakirajo vse mozno. Najbolj vsec jim je fizol. Tak sladek fizol. Pol pa lahko v samo pasto zamesajo se mal macha caja in majo sploh japonsko najljubso kombinacijo slascic; caj+fizol. Vse skupaj niti ni sladko. Tko da se vse skupaj niti po obliki, niti po okusu pri nas ne bi uvrtilo med kasne torte. Potem imajo pa se mochije, ki so sladoled, tko zlo tanek sloj mochija in noter sladoled, njam. Al pa jih samo nabodejo na palcko, kot raznjic in polijejo s fizolovo pasto (spet) al pa z medom. Obstaja pa se “king of mochi” ki se mu rece Mochi cream, to je pa tko bl za nas okus. Sicer poleg macha in fizol okusa ne morete, ampak imajo pa se vse sorte orkuse kot mango, breskva, apple pie, karamel puding… in vsi so super!!!!!

Advertisements

One response to “Hrana 8: Mochi

  1. Nc v zvezi z Mochi-ji…

    drz pesti dons: finale SP v plezanju,
    vceri je blo noro na polfinalu!

    Bomo navijal se namest tebe 😉
    lp
    tjasa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s